VV OERTERP TREFT IN URETERP OP 1 APRIL VV DTD.

Een kleine woordspeling en dat voor 1 April a.s. zondag. Als dat maar goed komt in Oerterp na de verwachte regen op woensdag. Want het hoofdveld van de Oerterpers moet niet te veel water hebben en kunstgras hebben ze daar (nog?) niet. Maar uitgaan van het positieve moet het kunnen. Oerterp Peize en zeker Gomos zijn in theorie de slapende reuzen in 2K.

Oerterp heeft nog maar 14 wedstrijden gespeeld en Gomos zelfs nog maar 13, Peize staat op 15. Dan is het snel rekenen en heeft Oerterp wel een prima uitgangspositie om hoog te kunnen eindigen. Afgelopen zondag werd er in Leeuwarden met 0 – 3 van MKV gewonnen. Als de inhaalwedstrijden in punten kunnen worden omgezet blijft Oerterp een gevaarlijke outsider. Maar ja het woordje ALS kan zoveel betekenen.

DTD voetbalt haar beste spel tegen ploegen die willen voetballen. En Oerterp is een ploeg die zeker wil voetballen. DTD is wat wisselvalliger dan de gastheren maar gezien de laatste wedstrijd waar met 4 – 0 werd gewonnen van Amicitia was er veel gretigheid en beleving. Ook hoe het spel gespeeld werd was van een goed niveau.

Neemt niet weg dat Oerterp de favoriete ploeg is aankomende zondag en als DTD een punt uit Ureterp kan mee terug nemen zou dat een knap resultaat zijn. Al met al op papier een heerlijke pot voetbal om even naar toe te gaan als DTD-supporter. Want wat moet je anders op 1 April gaan doen, overal wordt men voor de gek gehouden alleen in Oerterp zondag dus niet.

Voor de supporters die wel komen alvast veel genoegen bij de wedstrijd;
VV OERTERP – VV DTD.