WargaWWS JO 13-3 strijdend ten onder tegen koploper DTD.

Via: Floris Sinnema WARGA (24 maart 2018)

Een gekneusde vinger, een zere knie en diverse schaafplekken. Zie hier de balans van een zinderende pot voetbal tegen de grote titelfavoriet, DTD

In het weekend dat de Zomertijd in ging moesten we aantreden bij DTD ( De Trije Doarpen ). Inmiddels al twee wedstrijden van ons afgelast en zodoende geen zaterdag meer vrij. Koploper DTD speelde al wel drie duels en stond met 9 punten uit drie wedstrijden bovenaan. Sowieso een goed ploegje, want in de beker speelden we ook al tegen ze en verloren we respectievelijk met 19-0 en 8-0. Dit keer nog zonder Jort, want hij vertoeft al enige tijd in de lappenmand. Na een snelle rit om De Haak arriveerden we mooi op tijd. In de kleedkamer voel je toch al een beetje de spanning voor zo’n wedstrijd. Het is ook niet niks, spelen tegen een ploeg die het laatste jaar nog geen wedstrijd heeft verloren. Acht tegen acht en zodoende één wissel bij ons.

Op het kunstgras van DTD zagen de vele Wergeaster, Grouster, Eagummer en Wartenster toeschouwers een fantastische eerste helft van ons team. Juf Ank uit de luizenmoeder had vast gezegd: “Wat fijn dat U er bent”. En natuurlijk is het ook leuk dat er zoveel ouders, ook bij uitwedstrijden aanwezig zijn. Genoeg gejeuzel, de wedstrijd. DTD is gewoon een goed team, maar WargaWWS deed er niet voor onder. Met Jurre op goal, onze achterhoede spelers Jasper en Twan, de middenvelders Chris, Milan, Lotte, Max, Berrie en spits Wytze begonnen we goed aan de wedstrijd. Er werd prima overgespeeld, iedereen hield zijn positie en de coaching was alleen maar positief. DTD had de handen vol aan WargaWWS en kon maar geen grip krijgen op het door Warga gehanteerde systeem . De 1-0 achterstand kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen, maar Warga herpakte zich uitstekend onder aanvoering van onze aanvoerder deze wedstrijd, Max. Verbeten Wergeaster gezichten in de duels van Milan en Jasper met de tegenstander en heel Warga explodeerde na de prima gelijkmaker van de mee opgekomen, Chris.

Warga rook bloed en ging op jacht naar meer. DTD was niet gewend aan zoveel weerstand en moest in de achteruit. En ziedaar, de voorsprong voor Warga. Een prima hoge voorzet van Berrie werd door Wytze uit de lucht geplukt en via de keeper stond Warga plotseling op 1-2. Op dat moment eigenlijk ook wel terecht. Warga toonde geen greintje respect voor de koploper en was feller in de duels. Jurre pakte alle ballen, Lotte haalde de bal ook nog eens van de lijn en even later zwijnde DTD toen de doorgebroken Lotte de bal tegen de keeper aanschoot. Jammer, jammer, want dan ga je natuurlijk helemaal met een goed gevoel aan de ranja ( dat was dan wel weer teleurstellend voor onze spelers, geen thee ).

In de rust even een kort gesprek gehad met de trainer van de tegenpartij. Hij was heel duidelijk: “Jullie zijn veel feller” en daar had hij ook gelijk in DTD kwam fel uit de kleedkamer. Nu moest Warga in de verdediging, maar die stond ook deze keer gewoon goed. Alle hoge ballen waren voor Twan en uit de vele corners van DTD kon niet worden gescoord. Het dan ook even slikken toen dan toch de gelijkmaker viel. Echter, met de borst vooruit kon ook deze teleurstelling worden verwerkt. Het werd, naarmate de 2e helft vorderde een zeer spannende pot voetbal. Warga had weer op voorsprong moeten komen, maar die rotpaal stond in de weg. Tja, en dan valt ie toch nog aan de andere kant. Deze klap kwam Warga in de laatste minuten niet meer te boven en in de slotfase werd het ook nog eens 5-2. Geknokt voor elke meter rubber en de uitslag van 5-2 was dan ook wel wat geflatteerd. Figuurlijk en later ook nog letterlijk, een koude douche voor ons team. Verloren, maar genoten van deze heerlijke pot voetbal van beide teams. Enne, ze komen natuurlijk ook nog in Wergea. Hebben wij het thuisvoordeel.