Vv DTD wint verdiend de derby tegen vv St.- Anna.

Beide teams wisten wat er op het spel stond, voor S- Anna zou het een fraaie opsteker zijn als in de dubbele confrontatie 2x gewonnen zou kunnen worden van DTD. Maar achteraf wilde de selectie van DTD daar niet aan mee werken. Hoe de 3 – 2 tot stand kwam leest u verderop.

DTD had in de eerste minuten al op voorsprong kunnen komen door Berend Zondervan, na veel hang en duwwerk van Erwin Riemersma kwam Berend niet tot een inzet. Het venijn wil zich nog weleens voordoen in de staart van een wedstrijd. Nu zat dat venijn vooral in de eerste 7 minuten. Aanvoerder en laatste man van DTD Hendrik Harm Kingma liep in de zestien te opzichtig een speler van S- Anna omver. Resultaat een ongewenste gele kaart en een penalty tegen. Jan-Dirk Faber posteerde zich achter de bal en liet keeper Maikel Hottinga kansloos, 0 – 1.

Drie minuten later was het alweer gelijk. Jelmer de Boer ging op eigen kracht goed door en scoorde fraai de gelijkmaker. Was dit een voorbode van vele doelpunten. Na de aftrap van S- Anna kreeg DTD in de omschakeling een prima kans, Ybele Reitsma scoorde daar ook uit maar werd terrecht afgekeurd wegens buitenspel.

In minuut 14 schiet Menno Deelstra uit een moeilijke hoek op de goal. Erwin Riemersma redde voor S- Anna op de lijn. S- Anna stond met de rug tegen de muur maar weigerde te capituleren. In minuut 18 was het weer de beurt aan S- Anna, Timo Bijma van S- Anna scoorde bijna ware het niet dat Harald Riewald hem dat met een uiterste krachtinspanning belette.

Scheidsrechter van dienst L. Fledderus zette de trainer van DTD Marcel Frankena op zijn nummer nadat Marcel duidelijk zijn ongenoegen had geuit over het optreden van Fledderus. De wedstrijd raakte in evenwicht en rond de 30e minuut kwam keeper Maikel Hottinga wel erg ver uit zijn doel, maar de schade bleef beperkt. Deze onderhoudende partij voetbal werd na ruim 45 minuten onderbroken voor 15 minuten van bezinning.

Wat zou de tactiek worden van beide teams in de tweede helft. Duidelijk was wel dat ze elkaar in de eerste helft niet zoveel ontliepen. Vlot na het begin van die tweede helft ontsnapte Jelmer de Boer aan buitenspel. Alleen kwam deze rappe spits op de doelman Jord Kuiphof af, die kwam goed uit zijn doel waardoor Jelmer jammerlijk voor hem naast schoot.

DTD bleef komen en tijdens minuut 55 werd een vloeiende aanval bekroond met een schitterende treffer. Menno Deelstra bediende Ybele Reitsma op maat, Ybele haalde na een paar passen snoeihard uit. De bal sloeg onhoudbaar in het rechterkruis binnen 2 – 1.

DTD bleef komen en kreeg randje zestien een vrije trap. Knullig werd die genomen en in de omschakeling kwam de bal bij Timo Bijma. Timo leek op doel te schieten maar het werd een voorzet. Wie anders dan Pieter Jan Plat stond op de juiste plaats om gelijkmaker aan te tekenen. Dat was een dikke streep door de rekening van de thuisclub. DTD had nog een half uur om de bakens te verzetten. Het spel golfde veelal richting de veste van S- Anna maar DTD moest beducht zijn voor de counters van hun tegenstander.

Ondanks het vele werk wat er op het zware veld al was verzet bleef DTD zoeken naar die bevrijdende treffer. En die kwam, 8 minuten voordat de officiële 90 minuten voorbij waren kwam Ybele Reitsma in balbezit. Ybele troefde Erwin Riemersma al vallend af en zette de bal voor. Aanvoerder Geert Scheer wilde de bal opruimen aangezien Steffen Hansma in zijn rug was. Ongelukkig schoot Geert in zijn eigen doel en zette daarmee DTD op 3 – 2.

In het restant van de wedstrijd kwam de overwinning van DTD niet meer in gevaar. Vooral in de tweede helft legde DTD de basis voor deze overwinning. Ten aanzien van S- Anna kreeg DTD meer kansen en waren ze in deze wedstrijd meer een collectief dan S- Anna.