Vv DTD – RK.vv MKV’29 werd een verdiende 3 – 0.

Een vriendelijk zonnetje ruim 6 graden in de plus en een straffe windkracht 4 uit het westen waren de weer cijfers deze middag. Maar achter de beschutting van het Wok-bos scheelde het een jas.

Daar hadden de spelers geen oog voor die wilden een goed resultaat halen. Moet gezegd dat MKV het helemaal niet zo slecht deed die eerste vijfenveertig minuten. Het balbezit was grotendeels wel voor DTD maar uitgespeelde kansen kon men op een paar vingers houden. Van de 8e t/m de 12e minuut kreeg DTD enkele mogelijkheden maar de scherpte ontbrak. DTD wilde iedere aanval tot in de zestien combinerend doorvoeren maar dat werd een trechter en in een trechter wordt de ruimte alleen maar kleiner. MKV kon in de spaarzame uitbraken toch wel voor enig gevaar zorgen. Zo ontsnapte DTD aan een achterstand in de 20e minuut. Keeper Maikel Hottinga moest Leander Heeger met een uiterste inspanning van scoren afhouden.

Dat was een meer dan duidelijk signaal aan het adres van de thuisclub. Nog geen twee minuten later leek MKV op voorsprong te komen. Ronan Meijer was erdoor, Maikel Hottinga ziet het gevaar en komt snel uit zijn doel. Randje zestien zette Maikel een sliding in en net raakte hij de bal als eerste en daarna Ronan. Duidelijk werd met deze twee grote mogelijkheden voor MKV dat de gasten een lastige tegenstander zijn voor DTD. In de tegenaanval van DTD werd er randje strafschopgebied een overtreding begaan door MKV. Deze vrije trap leverde voor DTD niets op. Als opkomende back speelde Hessel Agema een erg sterke partij. Hij was vaak betrokken bij de offensieve opbouw en verdedigend was deze jongeling ook uitstekend bezig. Zo tegen het rustsignaal van scheidsrechter J. Boerema kreeg DTD nog een aardige kans maar ook die smoorde in de zestien van MKV.

Na het bekende warme bakje leek het erop dat DTD er serieus werk van wilde maken. Er werd goed druk gezet en MKV kwam er niet of nauwelijks aanvallend nog aan te pas. Er werd om iedere meter fel gevochten en daar leek MKV het beste mee om te kunnen gaan, DTD kwam er maar niet door. Na ruim tien minuten moest de keeper van DTD wederom handelend optreden om een tegendoelpunt te voorkomen. Ook Ronan Meijer van MKV kreeg nog een knappe kans maar zijn schot ging naast het doel. Dat waren eigenlijk de laatste wapenfeiten van MKV voorin.DTD bleef komen maar moest achterin wel alert blijven en dat deden ze.

MKV was niet zo slecht als de stand op de ranglijst deed vermoeden. Daar DTD de druk verder opvoerde kwamen er ook meer en meer kansen. De tijd begon wat in het nadeel voor DTD weg te tikken aangezien de wedstrijd al in de 70e minuut was beland. De druk van DTD werd nu wel erg hoog en MKV had moeite de bal in de ploeg te houden. Een afgeslagen corner werd alsnog door DTD ingebracht. Jelmer de Boer schatte die voorzet op de juiste waarde in en beroerde de bal met het hoofd. Zo dusdanig dat de bal tegen het net belandde. Dat was de bevrijdende treffer waar het legioen lang op moest wachten.
Jelmer Deelstra is voor DTD nog een keer dichtbij maar keeper Peter Dijkstra van MKV lag in de juiste hoek.

Ook Thomas Dijkstra is nog dichtbij maar ook nu was Peter Dijkstra de situatie de baas. In de 86e minuut een wat vreemd incident, Hessel Agema van DTD speelde de bal over de zijlijn omdat hij dacht dat er een blessure was bij zijn directe tegenstander. Toen MKV de bal aan DTD teruggaf werd dat een te zacht tikje naar een DTD-speler in de buurt. Die zag Steffen Hansma compleet vrij staan en paste hem in. Steffen had weinig moeite met dit geboden buitenkansje. Harald Riewald besloot om in de 90e minuut maar eens van afstand te schieten, het leek een te stoppen schot alleen stuitte de bal voor Peter Dijkstra nog op om vervolgens door te rollen tot tegen het net, 3 – 0.

Al met al een overwinning voor DTD waar niets op viel af te dingen. Al was MKV in de eerste helft tweemaal dichtbij een treffer bij een 0 – 0 stand. DTD reist komend weekend af naar Peize en MKV neemt het thuis op tegen Stadspark SC.