vv DTD pakt drie punten in Hoogezand

Na wat koude opstart perikelen van de bus en zijn chauffeur werd er door de leider van DTD Harm Hansma contact gelegd met de scheidsrechter R.K. Tuinstra en vv Hoogezand. De vraag werd of er ook een half uurtje later kon worden gestart aangezien de bus tegen 14.00 uur kon aankomen. Beiden stemden daarmee in en zo startte de wedstrijd om klokslag 14.30 uur.

Hoogezand heeft een ploeg met een aantal sterke individuele spelers. Maar dat staat niet altijd garant voor succes. DTD daarentegen heeft ook spelers met prima voetbalbagage. Alleen waren ze deze middag als collectief sterker dan hun tegenstander. Berend Zondervan werd al na een paar minuten lomp omver gelopen morde daar wat over door en kreeg gelijk geel van de arbiter die het waarschijnlijk niet had gezien. Duidelijk werd wel dat scheidsrechter Tuinstra de wedstrijd in zijn eigen hand wilde houden. Hoogezand liet de bal rondgaan zonder echt gevaarlijk te worden.

Een paar maal moest keeper Maikel Hottinga van DTD resoluut ingrijpen maar daar staat zo’n doelman dan ook voor. Wat de kansen betrof, aan de andere kant waren die veel gevaarlijker. Enkele grote kansen werden niet benut en dat veraste menigeen. Berend Zondervan en Hendrik Harm Kingma kregen er beide een maar wisten die niet te benutten. Qua balbezit was Hoogezand zeker de eerste helft de meerdere van DTD maar de gasten kregen de betere kansen.

De tweede helft startte DTD erg enthousiast en zette Hoogezand onder druk. De rollen waren nu omgekeerd. DTD speelde fris van de lever en zocht nadrukkelijk het initiatief. Dat resulteerde in de 55e minuut in een kans voor Menno Deelstra. Berend Zondervan is een minuut later ook dichtbij. Maar zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. Jimmy Anakotta die het verkeerde rugnummer volgens het wedstrijdformulier droeg scoorde in een onoverzichtelijke situatie de 1 – 0 in de 61e minuut. Even leek DTD aangeslagen, toch wist de ploeg zich te herstellen en namen ze wederom het initiatief.

Met een groot voetbalhart en een sterk opererend collectief werd de druk op Hoogezand opgevoerd. Dan die zo krachtige rush van Harald Riewald. Op volle snelheid komt Harald de zestien binnen en de verdediger is te laat. Riewald werd gelanceerd en een elfmetertrap was het resultaat. Steffen Hansma belastte zich daarmee en schoot de bal snoeihard in het doel.

Wat niemand toen wist braken er vanaf dat moment zeven euforische minuten voor DTD aan. Drie minuten na de gelijkmaker werd op rechts Steffen Hansma de diepte ingestuurd. Steffen trok de bal perfect voor, Ybele Reitsma was goed meegelopen, Kevin van der Laan van Hoogezand verdedigde Ybele aan de verkeerde kant, zwaar op de huid gezeten wist Ybele magistraal de 1 – 2 binnen te schieten.

Weer vier minuten later ging Steffen Hansma op links aan de haal. Mede door een prima loopactie van Jelmer de Boer wist Steffen het strafschopgebied binnen te dringen. Op eigen kracht wist Steffen keeper Teun Hoekstra van Hoogezand af te troeven, we schreven de 77e minuut. Hoogezand ging nu op jacht, daarbij de verdedigende taken wat te verruimen. Maikel Hottinga moest nog een keer gestrekt, toch vloeide er geen bloed uit die actie van Hoogezand.

Door de voorwaartse aspiraties van Hoogezand werd er ruimte achterin weggegeven. DTD profiteerde daar nog bijna van maar de aanval die over veel schijven verliep stierf in alle schoonheid. Toch wist DTD de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, een terechte overwinning van DTD in en tegen Hoogezand.