Vv DTD komt niet alleen naar Sneek voor een bakje.

Eerst even wat extra info over LSC 1890 verder in de voorbeschouwing als LSC genoemd. LSC leeft als nooit tevoren en hebben in het huidige seizoen 43 teams ingeschreven. Met andere woorden LSC is een grote club en weet zich uitstekend in voetbal minnend Sneek te handhaven.

Ze hadden een allerbelabberdste start van de competitie. De eerste vier competitiewedstrijden gingen verloren, daarna kwam er een voorzichtig herstel, en in deze fase van de competitie kan men spreken van een gevaarlijke outsider voor een van de prijzen. Er werden uit de laatste zeven duels 15 punten
gehaald, een fraai moyenne.

Dat resulteerde er weer in dat ze in periode 2 op een fraaie 3e plaats staan met uitzicht op meer. Laat nu net DTD op een 2e plaats staan met een punt meer in dezelfde periode en daarmee is het belang van deze wedstrijd aangetoond. LSC speelde tot nog toe 8 thuiswedstrijden niet een gelijk en ze verloren in totaal 5 van de 8 thuiswedstrijden.

Even genoeg over LSC nu de ogen maar even kort naar DTD. Daar waar LSC afgelopen zondag dik klop kreeg van Stadspark SC (5 – 0) kende DTD een uitstekende zondag tegen het altijd lastige St- Anna. Het werd 3 – 2 in het voordeel van DTD en gezien het spelbeeld en de afgedwongen kansen een meer dan terechte overwinning voor DTD.

Ook DTD kende net als LSC een niet al te beste start van de competitie maar net als de Snekers trad er herstel op. DTD heeft van alle 6 uitwedstrijden 2 verloren, 2 gelijk en 3 gewonnen. Kijkend naar de doelsaldo’s dan heeft LSC een positief saldo tov DTD. De gastheren hebben meer doelpunten gemaakt dan DTD maar niet onbelangrijk de tegendoelpunten en dan is DTD in het voordeel.

Al met al reden genoeg om maar even te komen kijken bij
LSC 1890 & vv DTD, moffen sjaals en mutsen meinimme, it giet wer oan.