Verslag Waad & Ie Futsal 2017-2018

Ook dit jaar deden alle jeugdteams van DTD in de winterstop weer mee met het traditionele Waad & Ie Futsaltoernooi. We kunnen spreken van een geslaagde editie waarbij DTD met 7 teams meedeed waarvan 6 teams zich plaatsten voor de finaledag. Onze JO09-1 zorgde zelfs voor een geweldige stunt door beslag te leggen op de hoofdprijs! Een prachtige teamprestatie! Ook de 2e prijs van onze JO17-1 was zeer fraai te noemen. Onderstaand een kort verslag van de verschillende teams.

JO07-1
Na de eerste wedstrijddag stond onze JO07-1 nog gedeeld tweede maar een iets mindere tweede wedstrijddag zorgde ervoor dat ze vierde werden in de poule. Dat betekende dat ze op de finaledag in de B-poule kwamen en niet streden om de eerste prijzen. Ze hadden nu wel de smaak te pakken want wonnen 3 van de 4 wedstrijden. Met slechts een puntje achterstand werden ze daarmee keurig tweede in de B-poule!

JO09-1
Na de eerste wedstrijddag stond onze JO09-1 knap tweede en dat was na een nog betere tweede wedstrijddag nog steeds het geval. Hiermee plaatsten ze zich samen met het favoriete SC Stiens JO09-1 voor de finaledag. Beide teams lieten zich van hun beste kant zien en kwamen elkaar weer tegen in de finale. Na verlies en gelijkspel in de voorrondes was er weer sprake van een spannende, gelijk opgaande wedstrijd die eindigde in 2-2. In een bloedstollende penaltyserie was het DTD dat aan het langste eind trok en de cup met de grote oren mee naar huis nam!

JO10-1
Omdat Waad & Ie vanuit praktische overwegingen nog vasthoudt aan de “oude” leeftijdscategorieën deed onze JO10-1 mee als JO11-2 aan de JO11-competitie. Zowel op de eerste wedstrijddag als op de tweede werden maar liefst 7 punten gehaald. Hiermee speelde onze JO11-2 zich naar een mooie tweede plaats in de poule en verdiende daarmee een ticket voor de finaledag. Ondanks dat ze zich kranig weerden konden ze daar geen potten meer breken. Al met al een prima prestatie!

JO11-1
Op de eerste wedstrijddag werden 4 punten gehaald en dat werd gevolgd door 6 punten op de tweede wedstrijddag. Dat resulteerde in een knappe tweede plaats in de poule waarmee ook onze JO11-1 hun plekje op de finaledag veilig stelden. In de DTD-broedermoord met onze JO11-2 werd nog wel (krap) gewonnen maar daarna was de koek helaas op. Maar wel de finale gehaald, dus prima gedaan!

JO13-1
Met twee keer 10 punten op beide wedstrijddagen plaatste onze JO13-1 zich soeverein als eerste in hun poule voor de finaledag. Daar kwamen ze natuurlijk de sterkere teams tegen maar onze JO13-1 gaf prima partij. Bij één van de laatste uitslagen van de tegenstanders zat het wat tegen anders hadden ze zelfs in de finale gestaan. Nu waren ze “veroordeeld” tot de troostfinale, de strijd om de derde plaats. Hierin moesten ze helaas hun meerdere erkennen in de tegenstander waardoor ze de ondankbare vierde plaats haalden. Had misschien meer in gezeten maar volgend jaar beter!

J017-2
Onze JO17-2 kende een slechte eerste wedstrijddag waarop maar 1 punt werd behaald. Ze kwamen op de tweede wedstrijddag echter ijzersterk terug met 7 punten. Met een totaal van 8 punten kwamen ze helaas net een puntje te kort om zich te plaatsen voor de finaledag. Jammer van die eerste dag maar wel een prima revanche!

JO17-1
Onze JO17-1 haalde op de beide wedstrijddagen respectievelijk 4 en 6 punten. Met een totaal van 10 punten werden ze netjes tweede in de poule en plaatsten ze zich samen met het ongeslagen combinatieteam Wardy/Marrum voor de finaledag. Daar werden de eerste 4 wedstrijden knap gewonnen maar de 5e en laatste wedstrijd werd helaas nipt verloren van angstgegner Wardy/Marrum. Daarna speelden Wardy/Marrum en Birdaard nog gelijk tegen elkaar waardoor Wardy/Hallum kampioen was en JO17-1 knap beslag legde op het zilver. Een prima prestatie!

Ook dit jaar hadden we namens DTD weer prima scheidsrechters om de wedstrijden van de jeugdteams in goede banen te leiden. Bob, Gerrit, Eit en Cor: Bedankt!

Jeugdcommissie DTD