Trainer Danny Span van DTD2 volgend seizoen sabbatical?

De selectie van DTD2 is in kennis gesteld van het voornemen van Danny Span om volgend seizoen niet meer als trainer voor de groep te gaan staan.

Maar de vraagtekens in de aanhef staan er niet voor niets want Danny kan het amper laten om zich niet met het spelletje in welke hoedanigheid dan ook te bemoeien. Maar zijn uitspraak was helder, duidelijk en er zat geen woord Russisch bij.

Even in vogelvlucht de carrière van Danny bij zijn grote voetballiefde vv DTD. Ook hij speelde enkele seizoenen als spits in DTD1.

Dat het een scorende spits was liet hij jaren later nog maar eens zien. Om precies te zijn zondag 25 April 2010 uit tegen Irnsum. Gerton Werkema toen (37) en Arthur Draaisma (39) stonden vanaf het beginsignaal in de basis. Danny Span (36) werd ingezet voor Marco van der Zwaag die na een zware charge moest worden gewisseld. Eerst schoof Gerton in de 80e minuut binnen en vijf minuten later was het Danny op aangeven van Gerton, Danny was het scoren nog niet verleerd. Uit de hel van Irnsum werden de zo belangrijke drie punten door de golden oldies binnengehaald. Dat was even een korte samenvatting van de kwaliteiten van een paar oudgedienden waaronder de heer Span.

Danny is in totaal wel een jaar of zeven trainer geweest van DTD2. Ook was hij met regelmaat speler-trainer. Hij begon met DTD2 in de 5e klas. Tevens heeft hij drie jaar in de sponsorcommissie gezeten, ook op die positie stond hij zijn mannetje.

Terug naar DTD2, gestaag ging ook DTD2 in de prestatiecurve omhoog. Van de derde klas gingen ze een trede hoger. Twee seizoenen terug werd DTD2 kampioen in de 2e klas met een afstand van 15 punten naar nummer twee. In het eerste jaar eerste klas werd Danny met zijn selectie achter Heerenveen en FVC derde.

Op dit moment gaat het sportief wat minder met DTD2, ze bezetten een 8e plaats. Dat heeft veel te maken met het feit dat veel vaste waarden van vorig seizoen zijn doorgeschoven naar DTD1.

Als er gevraagd wordt naar de betrokkenheid van Danny Span bij DTD komt het volgende antwoord, Danny zegt dat hij in zijn gehele loopbaan een sterke betrokkenheid voelde en nog voelt met deze warme club.

Dan nog even over zijn toekomst in de voetballerij. Danny heeft de trainerspapieren om een 4e klas club te mogen trainen. In het vooruitzicht naar het volgende seizoen is hij redelijk duidelijk, het wordt een sabbatical seizoen, maar zeg nooit nooit.

Het mooiste zou zijn dat Danny Span in de toekomst ooit nog een keer trainer zou kunnen worden van DTD1.
Langs deze weg wordt Danny Span alvast bedankt voor zijn grote mate van verdienstelijkheid en inzet bij de VV DTD. Na afloop van het seizoen komen vast nog de blumen.