Oerterp verliest wederom van DTD, 4 – 3.

Op de buienradar werd al aangegeven dat het zo tegen het begin van de wedstrijd voor ruim anderhalf zou gaan regenen, en zo geschiedde. Het grasveld had de regen van de dagen ervoor goed verwerkt waardoor er gewoon op gras werd gespeeld.

Iets over tweeën werd door scheidsrechter R. Lemstra de wedstrijd gestart. Oerterp startte furieus en wilde DTD gelijk onder druk zetten. En dat betaalde zich wel erg vroeg uit. In minuut vier was het al raak voor de gasten. DTD stond met de bekende rug tegen de muur en Oerterp bleef maar drukken. In een male van spelers en met wel een man of vier DTD-ers om zich heen wist Freerk Brouwer alsnog de bal over de doellijn te werken en had Oerterp haar vroege treffer. DTD herstelde zich vlot van die vroege achterstand en het spel was prima. De mannen konden elkaar uitstekend vinden.

Met vereende krachten werd de achterste linie van Oerterp opgezocht. In de omschakeling heeft Oerterp een hecht en snel team die in drie passes aan de andere kant zijn. Maar uit een goed opgezette aanval van DTD werd hands in de zestien geconstateerd, de heer Lemstra zag daar maar één straf in, een elfmetertrap. Steffen Hansma jaagde de bal onhoudbaar in het doel en de stand was weer gelijk. Dit gebeurde allemaal in de 10e minuut, wat stond het toch in vrij grote getale opgekomen publiek nog te wachten. Jorryt Teakema van Oerterp ging nog geen tien minuten na de gelijkmaker achterin in de fout waardoor de attent spelende Jelmer Deelstra zomaar een dot van een kans kreeg. Hij moest de keeper nog uitspelen en dat deed Jelmer prima. Daarna was het een koud kunstje om de 2 – 1 voor DTD te maken.

Oerterp wilde na die achterstand de boel snel rechtzetten en voerde de druk op. De spanning steeg en Oerterp kreeg enkele grote kansen, een bal die voorlangs liep en een paar schoten tussen de palen werden een prooi voor keeper Maikel Hottinga die weer een sterke wedstrijd keepte. Maar in de counter was Steffen Hansma ook nog dichtbij maar keeper Geale Couperus voorkwam ver uit zijn doel gekomen erger. Oerterp viel gedreven aan maar vergat zo nu en dan haar verdedigende taken. Daardoor kon Lieuwe de Boer de stand voor DTD nog een beter aanzien geven maar hij mistte voor open doel. Oerterp bleef de bovenliggende partij maar creëerden te weinig 100% kansen.

Moet ook gezegd dat DTD soms wel wat geluk had maar dat dwong de ploeg van Marcel Frankena zelf af. Niet voor niets werd er in het veld door spelers van Oerterp gezegd dat het feller en scherper moest. Dan een messcherpe counter van DTD in de 35e minuut, Ybele Reitsma laat een passe vertrekken die op de stropdas van aanvoerder Hendrik Harm Kingma kwam.
Die zag Steffen Hansma vrij staan en plaatste de bal perfect voor de voeten van Steffen. Die schoot de bal feilloos binnen en zo stond DTD op een riante 3 – 1 voorsprong. Met nog tien minuten op de klok was het woord aan Oerterp die wel goed in de wedstrijd zaten maar de kansen niet wisten af te maken. Het werden tien hectische minuten voor het doel van DTD maar wederom ging er niet één bal over de doellijn. Jelmer Hijlkema van Oerterp kreeg even voor de pauze nog een dot van een kans maar keeper Maikel Hottinga werd de winnaar in die tweestrijd.

Na de pauze werd een gretig Oerterp verwacht en ook dat gebeurde. Duidelijk was dat de ploeg van Johan van Sloten hier en daar wat geïrriteerd was aangezien ze niet minder waren dan DTD en toch met 3 – 1 achter stonden. Maar het werd nog erger voor de ploeg uit Oerterp. Amper vijf minuten waren er gespeeld toen Ybele Reitsma op maat werd bediend, deze routinier had een prima voetbeweging in huis om het net te laten bollen. Oerterp kwam op een schielijk onoverbrugbare achterstand van 4 – 1 te staan. Maar het bekende beast was nu boos en los.

DTD werd onder een zware druk gezet en eigenlijk kon een doelpunt niet uitblijven. Daar had Oerterp wel de medewerking van DTD voor nodig. De overigens prima spelende Lejon Sikkes speelde de bal te kort terug op keeper Maikel Hottinga waardoor Folkert Hoekstra daartussen kwam en de 2 – 4 kon laten aantekenen. Nu was de beer echt los en ging het weer lijken op de heenwedstrijd die DTD in haar voordeel in de toegevoegde tijd besliste. Het meegekomen publiek van Oerterp ging achter de ploeg staan. Er was nog ruim een half uur te gaan dus tijd genoeg voor een slotoffensief van de gasten en misschien wel meer.

Ze creëerden de ene na de andere kans maar de onverzettelijkheid van DTD zorgde ervoor dat de aansluitingstreffer pas in de 74e minuut gestalte kreeg. Een te opzichtige duw in de zestien was voldoende voor het een penalty voor Oerterp. Terwijl eenieder wachtte op het nemen van de panalty liep Steffen Hansma moedwillig of niet tegen een speler van Oerterp op. Scheidsrechter Lemstra die overigens prima leidde zag daar een moedwillige overtreding in en zond Steffen met rood richting douche. Folkert Hoekstra de maker van 4 – 2 ging achter de bal en liet Maikel Hottinga kansloos, 4 – 3.
Met nog ruim een kwartier en extra tijd te spelen leek DTD met een man minder afgestraft te worden, Oerterp rook het bekende psychologische bloed en deed er nog een schepje bovenop. Teake van der Meer kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid maar schiet de bal huizenhoog over. Uit de spaarzame tegenstoten van DTD die eigenlijk alleen uit counters bestonden moest de achterste linie van Oerterp toch scherp blijven. Beiden wisten niet meer te scoren daar waar Oerterp het meeste recht had op minimaal een gelijkspel.

Dat DTD tweemaal van Oerterp wint in één seizoen komt zelden voor en beide keren met 4 – 3, dat is een unicum. En dat resultaat is weer toe te schrijven aan een sterk en hecht collectief.