GVAV-Rapiditas trof in DTD een ijzersterk collectief

Vv DTD – GVAV- Rapiditas 1 – 1.

GVAV-Rapiditas in het verloop van het verslag GVAV genoemd, ze traden aan met een selectie die meedoen voor de bovenste plaatsen. Zo lijkt het nu althans aangezien GVAV medekoploper is met Stadspark. Alleen heeft GOMOS nog een wedstrijd(en) tegoed. Maar we zitten op de helft van de competitie en dan valt er wel het een en ander op te maken maar je rijk rekenen kan altijd nog. Bovenin doen de namen mee waar ook wel wat op was gerekend.

GVAV speelde met een aantal mannen voorin die zeer behendig met de bal zijn. Was achteraf wel jammer voor die spelers dat te vaak vooral in de loop van de wedstrijd steeds vaker de hoge bal werd gezocht. Maar DTD had een laatste man staan die met hoge ballen wel raad wist. Aanvoerder Hendrik Harm Kingma heerste in de lucht. GVAV liet zien dat ze wat gemakkelijker de bal kon laten rondgaan. GVAV had deze middag aan DTD een tegenstander die zich niet zomaar gewonnen wilde geven. Leon Knol van GVAV kwam de zestien binnen en Hendruik Harm Kingma wilde met een sliding erger voorkomen. Hij is net te laat en vloert zo Leon.

Een penalty voor GVAV was het gevolg. Ingmar Liezenga belastte zich daarmee en schoot onberispelijk raak, 0 – 1. Toch was dit tegendoelpunt voor DTD het sein dat er meer moest gebeuren. Ze trokken nu de wedstrijd in fasen naar zich toe en er kwamen kansen en kansjes. De achterhoede van GVAV stond al een paar maal te wankelen. Met een schitterende actie van Menno Deelstra kwam Jelmer de Boer in scoringspositie. Het was Jelmer die even voor de rust de 1 – 1 aan liet tekenen.

Na de pauze een aandringend GVAV, het leek wel wat op de wedstrijd van vorige week. Ook toen moest een offensief van Roden worden bezworen. Dat gelukte toen niet helemaal. Alleen nu stond er een ploeg die tot aan het gaatje wilde gaan. GVAV wilde graag een doelpunt maar misschien wel iets te graag. Door de druk van GVAV kwam DTD in die periode niet echt aan voetballen toe. Het was eigenlijk meer tegenhouden. Maar dat ging de ploeg niet slecht af. DTD werd veroordeeld tot verdedigen en dat kan ook fraai en vooral spannend zijn om naar te kijken. In de omschakeling zou men dan nog een keer kunnen toeslaan.

En die paar omschakel momenten heeft DTD ook zeker gehad. Vooral in de slotfase werd er door GVAV nog meer druk gezet aangezien zei achterin een op een gingen spelen. Dat hield in dat de verdediging nog meer onder druk kwam, tijdens een spaarzame counter zou DTD dan alsnog voor de volle winst kunnen gaan. Er stond een erg sterk collectief van DTD die verdedigend haar mannetje stond met als uitblinker doelman Maikel Hottinga. Wat zeker nog aandacht verdiend is dat de scheidsrechter G.G. Postma en zijn kompanen een prima indruk achterlieten.

Zo eindigde deze wedstrijd in een 1 – 1 gelijkspel. En op basis van inzet, strijd en passie een verdiend punt voor DTD.

Volgend weekend speelt DTD wederom een thuiswedstrijd tegenstander is dan MKV’29. GVAV neemt het in een thuisduel.op tegen Peize.