DTD2 versus Be Quick 1887/3 werd een ware thriller.

De keus was Asser Boys tegen DTD1 waar niets meer op het spel stond of de wedstrijd van DTD2 tegen Be Quick3 volgen waar nog wel veel op het spel stond. Bij verlies zou DTD zeker gaan spelen in de nacompetitie voor handhaving of degradatie. Nu de winst is gepakt is er misschien een kans op handhaving zonder de nacompetitie.

Het kan ook dat er wel nacompetitie volgt, dat heeft alles te maken met de uitslagen tijdens de laatste speelronde. DTD gaat naar Kampioen GOMOS en dat zal niet een gemakkelijk worden. Be Quick is de ploeg die DTD onder zich moet houden, dus deed de equipe van Danny Span goede zaken.
Nog genoeg gezonde spanning voor het team van trainer Danny Span en leider Harm Jan Wijnsma. Danny wil graag DTD behouden voor deze klas, ook om het feit dat dit zijn laatste jaar als trainer van DTD2 is.

In de beginfase waren deze twee ploegen goed aan elkaar gewaagd. DTD ging met meer druk naar voren spelen en daar had de Groninger ploeg veel moeite mee. Wonder boven wonder troffen de spitsen geen doel al waren er al een aantal 100% kansen geweest zelfs één van 200%. Ook trof DTD tot tweemaal toe het aluminium. Achterin was het toch wel opletten aangezien Be Quick daar een speler had lopen met veel snelheid en zeker balvast.

Vlak na de pauze werd er door Be Quick gescoord en liep DTD achter de bekende feiten aan. Maar al vlot kwam DTD terug namens Auke Sijtsma, zijn schot werd iets van richting veranderd waardoor de keeper kansloos werd. Maar Be Quick kwam wederom op voorsprong door een fraaie lob over de keeper. Ook deze treffer kon het aanvallende spel van DTD niet beteugelen.

Duidelijk was dat de ploeg van Span de betere was alleen nu nog de doelpunten. Peter Rijpstra torende boven alles uit en knikte de bal onhoudbaar tegen de touwen waardoor de stand weer gelijk werd. Dan een fraaie voorzet en Rick Scheringa weet zich tussen een paar verdedigers zo te manifesteren dat Rick loskwam van de grond en zijn kopbal doel trof. Bij Be Quick ging de keeper het veld nog in als veldspeler en dat moest dan het geheime wapen worden.

Met enig fortuin werd de eindstreep gehaald en zo kon DTD de zo belangrijke drie punten bijschrijven. Daar er een ploeg uit de competitie is gestapt Harlingen2 moet DTD twee teams onder zich weten te houden, dan handhaven ze zich. Op onderstaande link de tussenstand.