DTD WINT IN EEN ABSOLUTE THRILLER VAN OERTERP, 3 – 4.

De eerste zeven minuten waren volledig voor Oerterp. Ze wilden gezien hun geestdriftige aanvalsimpulsen DTD gelijk over de knie leggen. In minuut 7 ging er al een bal gevaarlijk voor het DTD-doel langs. Toch wist DTD zich uit die wurgende omklemming wat te bevrijden maar werd in de 11e minuut toch op achterstand gezet door een fraaie treffer van Folkert Hoekstra. Dat was een vroege tegentreffer voor de DTD-ploeg, misschien wel wat te vroeg. Duidelijk was ook dat Oerterp de betere ploeg op dat moment was. Na de treffer van Oerterp werd DTD sterker en werden er meer en meer duels gewonnen. Moet gezegd dat de scheidsrechter wel erg veel toeliet daar waar de beste man ook wel wat strenger had mogen optreden. Oerterp heeft een fysiek erg sterk team en dat wilden laten weten ook.

Zoals gezegd werd DTD sterker en rond de 26e minuut werden er in korte tijd twee kansen gecreëerd. Maar drie minuten later moest Maikel Hottinga al stompend redding brengen op een hard schot van Oerterp. De krachtsverhouding onderling was ondertussen gelijkwaardig geworden met een steeds beter spelend DTD. Even voor de pauze probeerde Steffen Hansma het rond de zestienmeterlijn, zijn schot werd nog net met de voet gered door de keeper. Even voor het rustsignaal werd er door Oerterp hands gemaakt, de hand was uitgestoken en daar staat maar een straf op, gele kaart en een penalty. Ybele Reitsma stapte achter de bal, met de snelheid van een kogel sloeg de bal onhoudbaar achter de doelman tegen het net 1 – 1.

De tweede helft was nog maar 5 minuten oud en Oerterp stond wederom op voorsprong. Kees-Jan Dijk liet van grote afstand een hard schot van zijn voet vertrekken. De bal sloeg in als een bom en door een male aan spelers had de keeper niet een goed uitzicht op de bal die met hoge snelheid aankwam zetten. Dit was een beetje een kopie van de eerste helft, vroeg liep DTD weer achter de feiten aan. Maar dat deden ze niet lang, na een fraaie aanval kwam Jelmer de Boer op volle snelheid de zestien binnen. Daar stopte hij plotsklaps en trok hij bal terug op Menno Deelstra. Die schoot gelijk op doel maar zijn inzet werd geblokt. De terugspringende bal kwam nogmaals voor de voeten van Menno Deelstra. Nu met meer overzicht en rust schoot hij de bal onberispelijk in de lege hoek. 2 – 2.

Het begon wat op een aparte wedstrijd te gelijken gezien het spelbeeld en de doelpunten. DTD voelde dat er misschien wel meer te halen was en een schot van afstand van Steffen Hansma moest er door de keeper worden uit geranseld. Aron Hansma was op een klein half uur voor het einde in het veld gekomen voor Jelmer Deelstra. Dat Aron drie minuten nadat hij binnen de lijnen was gekomen DTD op voorsprong zou zetten was van tevoren niet te bevroeden. Met een droge schuiver verschanste hij de keeper in de verste hoek. De wedstrijd stond nu werkelijk op haar kop, DTD in Oerterp op voorsprong, dat was lang geleden.

Ybele Reitsma de aanjager en motor in het DTD-team kon krekt net koppend de 4 – 2 laten aantekenen. Maar Oerterp stelde binnen drie minuten wel orde op zaken. Een hoge bal wilde Maikel Hottinga al stompend wegwerken maar de mee springende Jelmer Hylkema werkte Maikel met zijn linkerhand wat aan de kant. En zo kwam de gelijkmaker 3 – 3 in het boekje van de scheids.Niet een van de twee strijdende partijen wilde verliezen waardoor het tempo nogmaals omhoogging. Het amusementswaardecijfer had ondertussen de tien al overschreden maar wat ging er allemaal nog komen met nog ruim 20 minuten te gaan.

Het werd een boeiend eindspel van beide kanten. Steffen Hansma had de 4 – 3 kunnen maken maar hij kopte de bal pardoes in de handen van de keeper. Toch was het Oerterp die de langste adem leek te hebben. DTD werd gedurende een periode achteruitgedrukt en het wachten was op een treffer van Oerterp. Maar die bleef uit ondanks wat hachelijke momenten in en rond de zestien. Misschien had de thuisclub na het zien van de beelden nog een penalty moeten hebben maar die kwam er niet.

In de slotfase was het weer DTD die haar derde adem vond en gezamenlijk naar voren opstoomde. DTD kreeg nu de kansen om de wedstrijd te beslissen maar lieten dat ook na. Tot dan die 92e minuut toen DTD een verdiende vrije trap randje zestien kreeg. Thomas Dijkstra schoot de bal met zijn magische linkerpoot richting doel. De meegegeven curve die daaraan zat zorgde ervoor dat de bal naar binnen draaide en bij de tweede paal en vol tegen het net plofte. Een ongekende ontlading bij de supporters, spelers en technische staf van DTD maakte zich meest meester na die geweldige treffer van Thomas.

Een veel gehoorde opmerking uit de dugout van Oerterp was “se (DTD) witte ut net, se (DTD) wisten ut dus wol”  Al met al een wedstrijd waar men zeker de tweede helft niet snel zal vergeten. Een gelijkspel had de krachtsverhouding meer weergegeven maar het liep voor Oerterp net even anders. Deze wedstrijd was pure reclame voor het voetbal