DTD liet zich in de 1e helft volledig aftroeven.

Stadspark SC is de trotse koploper in 2K en daar was DTD nogal onder de indruk van. Dat beeld kreeg men wel iets van de eerste helft. Pas na ruim 22 minuten kreeg DTD haar eerste kans. Maar dat zou tegen alle verhoudingen in zijn geweest als DTD had gescoord. Stadspark was de ploeg die feller en gretiger was plus dat ze straalden duidelijke taal uit, willen winnen. Maar ook De Gruningers wisten niet echt raad met de ruimte die ze zeker wel kregen.

Keeper Maikel Hottinga van DTD had de eerste knappe reddingen al verricht. DTD werd veroordeeld tot het spelen op eigen haar eigen helft en maar mondjesmaat kwam de ploeg er toch nog knap uit. Na een kwartier kwam de bal gevaarlijk voorlangs lopen waar iedereen bij DTD het antwoord niet op had. Maar soms moet men wel een beetje het geluk hebben. Even daarvoor had Hottinga al stompend redding gebracht. Dan komt Maikel Hottinga in een één tegen één gevecht als winnaar uit de strijd.

Maar een volgende doorbraak deze maal van Romario Tjong-A-Sie was Maikel Hottinga wat te fel of de spits liet zich gewillig vallen. De foto’s geven daar geen echt uitsluitsel over. Toch was het de scheidsrechter H Mulder die naar de elf meter stip wees, hij had de overtreding wel gezien. De penalty werd uitstekend benut door Youri Kleve. DTD ging na het tegendoelpunt meer naar voren spelen en ze kregen zowaar een paar kansjes. Zo’n tien minuten later was het Youri Kleve met een fraaie assist op Kay Boonstra die met een geplaatst schot de 2 – 0 liet aantekenen.

In minuut 44 kwam DTD bijna met de aansluitingstreffer. Een fraaie aanval over links kwam fraai hoog voor de goal. Jelmer de Boer kopte tegendraads de bal richting doel. Arne Wilpshaar moest zich vol strekken om een treffer te voorkomen en dat deed hij uitstekend. Het was genoeg geweest voor de eerste 45 minuten en de heer H Mulder floot voor wat afkoeling aangezien de thermometer richting de 23 graden ging.

Na de pauze een ander DTD nu was de ploeg minimaal gelijkwaardig aan Stadspark en ging DTD op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar voor de gelijkwaardigheid tot stand kwam moest Maikel Hottinga tot twee maal toe alles uit de keeperkast halen wat er in zat en daar zat veel in deze middag. Pas na die reddingen van Maikel kroop DTD uit haar schulp en werden ze dreigender. De kansen regen zich voor DTD aaneen maar ook nu wilde het net als uit bij LSC niet lukken.

Dan moest Maikel Hottinga ver uit zijn doel om erger te voorkomen. Dat lukte maar hij verstapte zich lelijk. Na een prima behandeling van Dooitze Nauta kon Maikel wel verder maar niet okselfris. Ze worden niet vaak genoemd maar de verzorgers doen uitstekend werk en zeker op trainingsavonden. Maar Maikel kon door en dat was een hele geruststelling. Moet nog gezegd dat Stadspark met een geplaatst schot over de liggende Maikel zomaar had kunnen scoren. Maar uit respect voor de geblesseerde keeper werd dat niet gedaan, SJAPO.

Een paar minuten later moest de keeper van DTD alweer gestrekt richting lat om de bal over te tikken. Dan in een snelle aanval van DTD komt Steffen Hansma oog in oog met de keeper van Stadspark Arne Wilshaar. Een verdediger komt nog langszij en nu werd het moeilijk om onder druk van de verdediger de bal alsnog in het doel te schuiven. En dat ging ook niet goed de bal ging naast. Thomas Dijkstra die een prima wedstrijd had gespeeld was leeg en werd vervangen. Michel Boonstra werd in de 45e minuut vrijgespeeld en besliste de wedstrijd met een nette goal. Toch wist DTD de eer nog te redden door Steffen Hansma, hij lifte de bal uitstekend over de keeper.

Maar het was te laat, DTD had zich in de eerste helft laten overrompelen door een ploeg waar men achteraf niet bang voor hoefde te zijn. Onder druk is de ploeg uit Groningen zeer kwetsbaar.