DTD had zeker een punt verdiend maar kreeg niets.

Al in de eerste minuten drong DTD aan en het was aan de doelman van Roden Klaas Kleiker te danken dat DTD in die eerste minuten niet op voorsprong kwam. Een harde voorzet werd door hem goed gepakt. In minuut zes moest de keeper van Roden wederom in actie komen en tikte hij de bal keurig over de lat. Twee minuten later was Steffen Hansma dichtbij maar de bal ging voor DTD aan de verkeerde kant van de paal langs. DTD hield de druk er goed op en Roden moest het van de counter hebben. Daar hebben ze zeker de spelers voor waardoor DTD achterin erg alert moest zijn.

Maar dan gaat het in de 27e minuut toch nog mis voor de thuisclub. Topscorer van Roden Enrico Wardenier wist uit een moeilijke hoek toch de bal achter doelman Maikel Hottinga te krijgen. In de wandelgangen werd gefluisterd dat de bal nog half door een DTD-speler geraakt werd waardoor de keeper uit balans raakte. Geen vuiltje aan de lucht zou men zeggen, DTD had het betere spel en nu moesten ze in de achtervolging. Maar het doelpunt van Roden werkte als verlammend op de thuisploeg.

Weinig ballen kwamen meer aan en bij Roden leek het wel dat deze treffer bevrijdend had gewerkt. Er speelden zich enkele hachelijke momenten af in en rond de zestien van DTD. Maikel Hottinga moest uit dezelfde hoek waar het doelpunt wegkwam handelend optreden en redde met de voet. Scheidsrechter Keller die een prima indruk achterliet blies voor een kwartiertje pauze.

Na die pauze was het DTD die duidelijk de rust had gebruikt om zich te herpakken. Het was weer een wedstrijd zoals supporters het graag zien. Het spel golfde nu heen en weer met voor beiden kansjes en kansen. In de 58e minuut was DTD wederom onderweg naar het doelgebied van Roden. De achterhoede van de gasten werd daar wat nerveus van, de bal werd uitverdedigend slecht verwerkt. Zo slecht zelfs dat de bal al tollend recht omhoogging.

Door het effect van de bal kwam die plotseling richting de doellijn. Doelman Klaas Kleiker gooide zich op de bal die vervaarlijk richting de doellijn ging. De scheidsrechter van dienst de heer Keller vond dat de bal over de lijn was geweest en kende DTD een doelpunt toe. De keeper van Roden was furieus en claimde dat de bal niet in zijn geheel over de lijn was geweest. Door het gedrag van de keeper werd geel zijn deel. De foto’s geven geen uitsluitsel maar gekeken naar de opnames had de keeper misschien wel een punt.

Roden werd na die vreemde gelijkmaker sterker waardoor DTD het van de omschakeling moest hebben. Tijdens zo’n omschakeling werd er hands gemaakt in de zestien van en door Roden. Maar de arbiter had het voorval waarschijnlijk niet gezien. Toch werd een penalty gegeven die beslissend zou worden voor de einduitslag. Door hands van DTD in het strafschopgebied besliste Enrico Wardenier het lot van DTD. In de slotfase kreeg DTD nog een kans maar het mocht niet meer baten.

Roden ging met de drie punten aan de haal en DTD was een gedesillusioneerde ploeg die zeker een punt had verdiend.