DTD – Amicitia 4 – 0. DTD speelde de kater van vorige week volledig weg.

Amicitita was de tegenstander thuis bij De Trije Doarpen. Daar waar het in de heenwedstrijd in Groningen 0 – 1 voor DTD werd waren het nu duidelijker cijfers, 4 – 0. Amicitia staat op de derde plaats van onderen en als dat aan het einde van de competitie nog zo is dan is Amicitia veroordeeld tot het spelen in de nacompetitie voor lijfsbehoud of degradatie, maar zover is het nog niet.

DTD speelde fris van de lever en het leek erop dat ze snel op voorsprong wilden komen. DTD had veel balbezit en Amicitia was eigenblijk alleen maar aan het verdedigen. Toch was het opletten als de ploeg uit Groningen in de omschakeling eruit kwam. Ondanks de bonkige en wat zwaardere spitsen van Amicitia waren ze toch nog aardig rap. Het leek wel of ze ook wat gember bij zich hadden.

Zonder dollen Amicitia zette weinig voorwaartse druk waardoor DTD volop kon aanvallen. Maar tegen een ploeg die veel mensen achter de bal houden was het moeilijk om een gaatje te vinden. Toch wist DTD een paar maal goed door te komen. Een bal op de lat die in de rebound er niet in ging. Dan een snelle uitbraak van Jelmer de Boer, zijn pure snelheid bracht hem alleen voor de keeper.

Maar Sabas Ribbers de sluitpost van Amicitia was goed uit zijn doel gekomen. Daardoor kon Jelmer de bal geen juiste richting meegeven. Maar de allergrootste kans was voor Rene Wijpkema van Amicitia. Hij schrok waarschijnlijk van deze opgelegde kans en schoot de bal pardoes in de handen van keeper Maikel Hottinga ipv hard tegen de touwen.

Na de pauze waren er nog genoeg toeschouwers onder weg naar het veld maar DTD had uit naam van Steffen Hansma al gescoord op aangeven van Ybele Reitsma. Na dit doelpunt was Amicitia wakker en kon het ook aanvallen. In plaats van in de kont hangen werd er nu wel druk op de verdediging van DTD gezet.

De thuisclub kwam een paar maal goed weg en ze waren nu overgeleverd aan het voetballen van op de counter. Ook daarin was DTD meer dan gevaarlijk. De wedstrijd werd er voor de neutrale toeschouwer leuker en spannender op. Het duurde tot aan de 63e minuut eer DTD de 2 – 0 scoorde, Menno Deelstra was hier verantwoordelijk voor. Ruim tien minuten later was het Menno zijn Broer Jelmer die DTD in veilige haven loodste.

Het wissel beleid werd uit de kast gehaald en bij DTD kwam Mike Reitsma in het veld voor de laatste ruim tien minuten. Het was Mike die met een afstandsschot de 4 – 0 liet noteren en dat is lekker voor een invaller. Er werden in deze wedstrijd nog twee doelpunten van DTD afgekeurd, de ene voor buitenspel en de tweede een hele fraaie omhaal van Hessel Agema wegens gevaarlijk spel.

Scheidsrechter J. Valkema viel op door niet op te vallen en dan is altijd goed.

De grensconflicten die de trainer van LSC 1890 Erik van der Meulen tussen DTD en LSC noemde en roemde zijn dit weekend door DTD weer in ere hersteld.

Volgende week zondag 1 April speelt DTD uit tegen Oerterp en dat is geen grap.