DTD 1 verliest van LSC 1890

LSC 1890 – vv DTD 6 – 1 (2 – 0)

In de voorbeschouwing werd er nog gememoreerd over de kracht van de aanval van LSC en over de hechte verdediging van DTD. Die opmerking over de aanvallende kracht van LSC klopte vanmiddag wel alleen de achterste linie van DTD had het even niet tijdens deze wedstrijd.

LSC liet zien over een technisch vaardig team te beschikken die elkaar prima konden vinden. Er werd door de gastheren bij vlagen uitstekend gespeeld waar DTD amper antwoord op had. DTD had te veel spelers die bij lange na niet hun niveau haalden. Veel foute passes, de bal moeilijk in de ploeg houden en nog een paar van die termen die zeker in de eerste helft ontbraken. Toch was er nog een counter waar LSC van schrok.

Twee minuten voor de eerste treffer van LSC trok Steffen Hansma de bal prima voor. Berend Zondervan was goed meegelopen maar werkte de bal net naast het doel. In de 12e minuut was dan raak voor LSC. Een op maat gegeven voorzet werd door Jacco van der Goot keurig in het hoekje gekopt. DTD werd van het kastje naar de muur gestuurd en de kansen waren voor LSC. In de counter was DTD amper gevaarlijk. LSC had het prima voor elkaar. In de 30 minuut verdubbelde LSC de voorsprong door een prima goal van Patrick Zijda.

DTD had niet veel in te brengen en de meegereisde vaste kern was al wat aan het mokken. Op slag van rust kreeg LSC nog een grote kans op de bevrijdende 3 – 0. Maar in een 1 tegen 1 situatie met keeper Maiklkel Hottinga van DTD werd Maikel de winnaar van deze tweestrijd. De verder prima leidende scheidsrechter B.M. Leistra verloste na ruim 45 minuten de aanwezige supporters en sporters voor een stijf kwartiertje uit de koude harde wind.

Na de pauze werd er een ander DTD verwacht en die verwachtingen kwamen zeker uit. LSC was in de minuut 46 nog dichtbij de 3 – 0. Jacco van der Goot schoot van dichtbij bijna raak, keeper Maikel Hottinga pareerde die inzet. Patrick Zijda die ook verantwoordelijk was voor de 2 – 0 kwam kreeg in de terugspringende bal een dot van een kans maar mistte jammerlijk.

Vanaf dat moment nam DTD de regie over en zette een aantal prima aanvallen op. Ze waren weer bij de les en met vereende krachten werd LSC nu bestreden. De keeper van LSC Jesse van Sermondt had het goed in de gaten en maande zijn achterhoede tot meer alertheid. Jesse moest een paar maal gestrekt en al stompend hield hij stand. Tijdens een felle counter moest ook de keeper van DTD stompend redding brengen. Het duurde tot de 71e minuut voor er weer een treffer werd genoteerd, Rodi de Boer zette LSC op 3 – 0.

Drie minuten later werd de wedstrijd door LSC op slot gezet, Patrick Zijda maakte zijn eerder foutje goed en scoorde de 4 – 0. Er ontstond wat een status quo nu, LSC had de wedstrijd onder controle met die 4 – 0 voorsprong. DTD daarentegen had deze middag niet het geluk en kracht om na de pauze LSC pijn te doen. Wel scoorde Steffen Hansma na mooi wegdraaien voor de 4 – 1 in minuut 85. Dat LSC daarna nog tweemaal scoorde was voor de statistieken.

Een goed en gemakkelijk voetballend LSC 1890 won verdiend van vv DTD. Volgend weekend gaat LSC op bezoek bij de Asser Boys en DTD ontvangt Amicitia VMC.