Amicitia VMC uit Groningen komen zondag naar “De Trije Doarpen”.

Op 22 Oktober was de heenwedstrijd in het Groningerland, DTD wist daar een krappe 0 – 1 weg te slepen en dat was een licht verdiende uitslag. Amicitia is een middelgrote voetbalclub met veel jeugdleden. Daardoor zal de toekomst van deze sympathieke club wel gewaarborgd zijn. Amicitia speelt voor het 2e achtereenvolgende seizoen in de 2e klas.

Dat is voor het eest dat deze club met hun rijke historie zo hoog heeft gespeeld. Op dit moment is het team wat wisselvallig, kregen ze zomaar een paar keer fiks om de oren, dan volgde er zomaar een uitoverwinning bij Roden, ook niet een misselijke tegenstander.

Met andere woorden een ploeg die zichzelf en anderen blijven verrassen met opmerkelijke uitslagen. De topschutter van Amicitia is een routinier, het is de 34-jarige Wesley Elzer. Amicitia staat op een ongunstige positie op de ranglijst wat nacompetitie geeft. Van die plaats willen ze wel wat vandaan blijven en zal er dus door de selectie van trainer Joop van Dalfsen punten moeten worden gepakt
.
De selectie van trainer Marcel Frankena van DTD weet ook dat de punten duur zijn. Afgelopen zondag werd de grootste nederlaag van dit seizoen geïncasseerd, het werd 6 – 1 in Sneek tegen LSC 1890. Daarbij opgemerkt dat DTD een tweede helft speelde die voor het grootste gedeelte van een prima gehalte was.

Leider van DTD Harm Hansma had het over een off-day, laten we het daar dan maar op houden. Nieuwe ronde nieuwe kansen, t.o.v. vorige week zal de temperatuur mogelijk in de dubbele cijfers uitkomen. Dat houd in dat zowel spelers als toeschouwers aangenamer weer zullen hebben.